Thursday, February 10, 2022

Kokkuvõte Tenerife reisist

Teen selle seekord veidi teisiti. :) Vaatame, kuidas välja tuleb. 

Sihtkoht: Hispaania, Kanaari saared, Tenerife

Reisi aeg: 25.01.22 - 06.02.22

Ilm Tenerifel: Eesti suvi, kohati vihmane, kohati päikseline, päeval sooja 20-24 kraadi, mägedes umbes 10 kraadi, Teidel lausa lumi

Peatuspaik: Los Cristianos, 4 magamistoaga AirBnB korter, mis asus 3-tärnilise hotelli kompleksis

Sihtkohta saabumine: Ryanairiga, 25.01 Tallinn-Viin, siis 1 öö Viinis kohapeal, 26.01 Viin-Tenerife

Sihtkohast lahkumine: Ryanairiga, 06.02 Tenerife-Barcelona ja paari tunni pärast Barcelona-Tallinn

Reisiseltskond: 2 perekonda ja lapsehoidja ehk 5 täiskasvanut ja 3 last (4, 2, 1)

Kogu reisi plussid ja muud õnnestumised:
1. Väga mõnus soe ilm meie külma Eesti jaanuari-veebruari vahele. Kes päris kuuma ei armasta, sellele on Tenerife eriti hea, ei prae ei päike ega huuga konditsioneerid. 
2. Sobiv seltskond sellise reisi jaoks. See, et me oma kalli lapsehoidja Hannahi kaasa võtsime, oli parim otsus. Nii saime nautida nii kahekesi tehtud pikki matku, kui ühist pereaega Felixiga. Kahe pere peale oli hinna suhtes ka väga mõistlik, igati seda korraldust väärt. Sama süsteemi võiks teinekordki kasutada. 

3. Olgu see Los Cristianos nii turistikas kui see on, oli seal ikkagi soe ja mõnus. Kui oleksime Põhja-Tenerifel ööbinud, siis poleks nii soe olnud. Kuna nende mudilaste riidessepanek on eraldi ettevõtmine, siis mida vähem seda tegema peab, seda parem. 

4. Lastega on valvatud basseiniala super. Kui nad oleksid suuremad, siis oleks võtnud eraldi villa, aga nii väikestega ei julge, eriti, kuna neid oli 3. Nüüd oli hea - sai basseinide juurde jalutada, aga üksi nad sinna ei pääsenud. 

5. Toit on Tenerifel odavam kui Eestis, nii toidupoes kui restoranis. Kütus on ka odavam. Üldse on kõik odavam.
6. Liiklus on mõnusalt parempoolne ja üsna normaalselt organiseeritud. Ringteed, kus teed pidi andma, olid absoluutselt jaburad ja sai ka mõnes ummikus istutud, kuid need olid väikesed asjad. Kogu transport oli hästi korraldatud. 

7. Turismipiirkonnas rääkisid pea kõik inglise keelt. 

8. Väga okeilt saame kolmekesi hakkama, kui meil on üks 10kg käsipagasikohver ja 2 seljakotti + Felixi väike seljakott. Kohapealt ostsime hambapasta ja šampooni-dušigeeli ja mida meil rohkem ikka vaja on... Okei, mõned asjad panime ka matkakoti taskutesse, aga saaksime hakkama ka ilma selleta. 
9. Muidugi ka see, et Tenerife on ikka nii lahedalt mitmekülgne. On AI-hotelle, Hawaiiga võrreldavaid matkaradu, odavaid ja imehäid söögikohti, ilusaid-ilusaid randu, hiigelsuuri veeparke lastele, promenaade, kohvikuid... Igaühel on oma Tenerife, tõepoolest. 



Miinused ja mida teinekord teisiti teha:
1. See AirBnB oli tegelikult halb valik. Jah, see asus heas kohas, kuid kui uuesti läheks, siis seda ei võtaks. Ainult põhjapoolsed aknad, imeväike rõdu, millel uksi niimoodi kinni panna ei saa, et Felix neid lahti ei teeks = pidev laste valvamine rõdu osas. Hästi järsk piirdeta trepp, millelt Oliver alla kukkus. Pidev niiskus, riided ära ei kuivanud. Prussakad! (Pidi selle piirkonna tavaline värk olema, aga no ikkagi...). Ülemisel korrusel oli vähe aknaid ja üldse olid 3 magamistuba neljast praktiliselt ilma akendeta. Halvasti hooldatud elektrisüsteem, mis Villele eriti pinda käis, näiteks see, et paned lülitiga lambi põlema, aga samast lülitist käib pistiku vool ka sisse ja välja ehk siis kui lamp põleb, saab telefoni laadida, muidu mitte jne. Omast arust küll valisin väga hoolega, aga ikkagi. Üle 200 euro ööpäevas maksta selle korteri eest oli selgelt liiga palju. 
2. Jah, Los Cristianos on ikka väga turistikas. Selles suhtes meeldis mulle Uku ja Liina valik, kes ööbisid kohe seal samas lähedal, aga väiksemas linnakeses, mille nimi on Medano. Oli rohkem sellist Hispaania hõngu ja vähem käterätte müüvaid rannamehi. Aga kui üldse uuesti läheks, siis läheks Los Gigantesesse ilmast hoolimata. See koht meeldis mulle ikka kõige rohkem oma vaadete ja õhustikuga. 


3. Kui mina olen reisi peakorraldaja, siis edaspidi kontrollin kõik veel mitu korda üle, et kõigil oleksid lennupassid, dokumendid jms täidetud, et halbu üllatusi ei tuleks. 


4. Matkade osas peaksin paremini ette valmistama. Edaspidi teen korraliku uurimustöö kohtade ja raskuste kohta, et kohapeal selle peale aega ei läheks. Seda oleks tõesti tahtnud, et varem teinud oleksin. Samas ei leidnud ma head lehekülge, kus need kirjas oleksid. Peaksin vist mingi tasulise matkaäpiga liituma... 



Jah, täitsa tore reis oli. Tenerife oli mõnus. Ma arvan, et me sinna tagasi küll ei lähe, kuid lõpuks ometi sain teada, miks inimesed seal käivad ja milline see koht on. Minu jaoks oli koht ilus, kuid mitte midagi sellist, mis kustumatu mulje jätaks. Maailmas on liiga palju kohti, mida külastada enne, kui teist ringi tegema hakkan (välja arvatud Hawaii, alati välja arvatud Hawaii...). Kui järgmine kord tee Kanaaridele ette võtaks, siis sooviks külastada ka teisi saari nagu Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma jm. Üldse oleks Makaroneesiast külastada veel näiteks Assoorid. Madeira on juba nähtud. 

Reisimise viis oli siiski ideaalne ja see jääb selle reisi parimaks osaks. Vahel muretsen, et nüüd, kus meil on Felix, ei saagi enam kaugeid ja põnevaid reise teha, kuid tegelikult see nii ei ole. Ta kasvab iga aastaga (reisiga) suuremaks ning kui keegi veel kaasas ka on, siis on reisid isegi paremad kui kahekesi käies, sest kõik on olemas - nii kahekesi olemise aeg kui mõnusad päikeseloojangud perega rannal. 

Aitäh kallitele reisikaaslastele, Rasmusele ja Lilile, kes kodu hoidsid ning kõigile äripartneritele, kes ettevõtteid hoidsid! Emale aitäh kirjavigade otsimise eest! :D 

Hakkan järgmiseks reisiks valmistuma. Neid tuleb sel aastal veel! 

No comments: