Monday, February 15, 2016

Vahetus

Lendasime täna Langkawilt Kuala Lumpurisse. Oh, issand. See oli väikene šokk ja kahjuks mitte parimas mõttes. Langkawi oli nii ilus, roheline, rahulik. Oleks tahtnud sinna kauemaks jääda. Me oleks hea meelega veel kaks nädalat mopoga ringi sõitnud ja saart nautinud. Aga elu läheb edasi.

Võtame siis Langkawi kokku ka nagu mul ikka kombeks on.

Plussid:

1. Mis te arvate, mis siia tuleb? Loodus muidugi. Ma arvan, et ma ei peagi rohkemat kommenteerima, pildid on rääkinud ja räägivad praegugi iseenda eest.

2. Nii palju võimalusi erinevat viisi puhkuse veetmiseks. Kes tahab, saab end rannas pruuniks päevitada, kes tahab, saab päevad läbi paadiga sõita või kes luksust armastab, siis ka helikopteriga. Loomasõbrad saavad džunglis fotojahti pidada, linnuvaatlejad leiavad vähemalt 20 erinevat tuuri, mis seda pakuvad.

3. Kõik on võrdlemisi odav, kuigi see on turismisaar. Söönuks saab vabalt ka viie euroga, muidugi on ka kallimaid kohti. Moporent on 6 euri päev, küts on umbes 60 senti liitrist.

4. Hea kliima. Soe. Päikseline. Vahel on vihma ka :)

5. Inimesed on super: viisakad, soojad, rahulikud. Ei ürita petta. Inglise keelt rääkisid peaaegu kõik. Väga-väga mugav.

Aga nüüd ka miinustest.

1. Nett on jama. Selleks, et SIM-kaarti saada, peab ekstra passiga jamama ja muidugi arvestades meie netikasutust on 1,5-gigane kaart päevaga läbi. Hotelli tasuta WiFi on muidugi ka, aga meil ei töötanud see absoluutselt.

2. Kaardiga maksta ei saa. Ja sularaha vahetuse eest, kusjuures, kah mitte. Muide, siit üks nipp: kui te kunagi peaksite Malaisiasse tulema, siis võtke lihtsalt posu eurosid sularahana kaasa ja vahetage kohapeal. Tavidist näiteks ei saa nii head kurssi kui siit suvalisest putkast (4.38 vs 4.58, mitte just üüratu, aga siiski).

3. Prügi :( Ma loodan, et "Teeme ära" tuleb suuremas vormis peagi ka Malaisiasse.

Kokkuvõttes olime siiski väga väga rahul ja meil oli kahju ära minna.

Eriti suur igatsus moposõidu ja džungli järele tuli siis, kui Kuala Lumpurisse jõudsime. Lisaks asfaltile, suurtele majadele ja ummikutele oli meie ees see:

Kaubamaja kaubamaja järel. Inimesed elavad siin ainult siseruumides vist. Ville tõi välja hea mõtte: kogu selle kapitalismi nägemine tekitab endal aina vähem soovi tarbimisühiskonda panustada. Jah, tõesti - oksetunne tuleb peale juba ostlemise mõttest.

Paar head asja on ka. Näiteks meie hotell. WiFi on kiire (okei, Eesti koduga ei anna võrrelda, aga kordades kiirem kui Langkawil) ja meil on lisaks suurele magamistoale, vannitoale ja kahele televiisorile ka office :D

Ümbruskond pole just tippklassist, aga hea meelega jälgin kogu elu meie 15. korruse aknast:

Ka tänavavaade on väga klassikaline Aasia:

Ja muidugi, kui meil igav hakkab, siis on alati abiks öökapisahtlist leitavad kaks teejuhti:

Täna puhkasime ja turistikaid ette ei võtnud. Loodame homme sellest linnasest linnast pärleid leida. Ühest pärlist ka piisab.

5 comments:

Unknown said...

vahva!

Saara said...

Aitäh, Liia! :)

Unknown said...

Oi, meil on ka mitmed korrad olnud loodusest linnakeskkonda tulles rahulolematud kohanemisraskused. Aga kuidagi oleme alati sellest ruttu üle saanud ja alguses mitte nii väga kutsuvast linnast aegamisi ikka elamuse välja võlunud! Head jahti! Ja häid uudiseid Tallinnast - uus Mustamäe keskus on avatud!

Unknown said...

Oi, meil on ka mitmed korrad olnud loodusest linnakeskkonda tulles rahulolematud kohanemisraskused. Aga kuidagi oleme alati sellest ruttu üle saanud ja alguses mitte nii väga kutsuvast linnast aegamisi ikka elamuse välja võlunud! Head jahti! Ja häid uudiseid Tallinnast - uus Mustamäe keskus on avatud!

Saara said...

Aitäh, Kaidi, moraalse toetuse eest! Meil hakkab ka juba paremaks minema :) Ja eriti hea on mõelda, et koju tulles on kino palju lähemal, jee!