Tuesday, January 27, 2015

Valikud

Reisimine on teadlik valik. See on valik säästa oma raha lennupiletite, ööbimiskohtade, muuseumite ja muu peale. See on valik lugeda juurde, õppida uusi asju, kohtuda uute inimestega. See on valik mitte täpselt teada kõike ja valik lasta lahti kontrollivajadusest. See on valik tunda ebamugavust. See on valik õppida usaldama. Nii iseennast, kui teisi inimesi, kui maailma.

Eile valisin olla taas turist täiel rinnal. Singapuris on õnneks see lihtne, et igale poole on kerge ja odav saada, sest rongid käivad tihti ja liiguvad kiiresti + võrgustik on tihe. 

Tavaline rongiõhustik. Kõik on telos. Kõik!!
Neil on seal isegi sildid väljas, et jälgi, kuhu lähed, kui teloga ringi liigud.

Karishma ja Toomas ütlesid, et ma peaks kindlasti minema Little Indiat vaatama, see on india piirkond Singapuris. Mul on selline raamat nagu "TOP 10 Singapore", kuhu ma siis nähtud vaatamisväärsusi vaikselt ära märgin. Raamatukeses oli ka Singapuri hindu tempel. Seega Little India it was

Kõigepealt tahtsin süüa. Mõtlesin, et lähen restosse, aga tänavatel oli ka palju "kohvikuid". Valisin ebamugavuse ja uued kogemused ja läksin india tänavakohvikusse. Ohjeerum, mu meditsiiniline bakterikartus! Euroopa toidunõuetele see koht kindlasti ei vastaks. Taldrikut ei olnud, toit serveeriti paberil ja oli mõeldud sõrmedega söömiseks. Teised sõid. No ma ei suutnud lihtsalt mustade kätega süüa, üritasin oma plastkahvli ja -lusikaga kuidagi liha nüsida, kui kellelgi hakkas must väga kahju ja ta tõi mulle metalllusika ja -kahvli... Ma olin ise vist nende jaoks üks vaatamisväärsus.

Kõvaks keedetud muna, lõpuks ometi:

Tempel oli väga indialik. Üllatus küll :D Natuke imelik mõelda, et kuidas nad saavad nii väikeses ruumis keset turiste ja sagimist üldse palvetada. Nende keskendumine on vist ikka väga hea. Põhjamaalastel on, mida õppida.

Paar detaili:

(Vaene Jörpa)

Edasi võtsin järgmise templi - moslemite oma. See asus araabia piirkonnas. Kuna Singapur ise on nii multikultuurne, siis erinevaid piirkondi on palju. Juured on vaid perekonnas. 

Isegi tänav oli veidi viltu tehtud, et tempel ikka õiges suunas (s.o. Meka poole) saaks ehitatud:

Käisin sees ka, taaskord varustati mind sobivate riietega:

Üldse need Singapuri "kodusemad" piirkonnad on päris toredad:

Turistipäev jätkus. Edasi läksin kunstimuuseumi. Sügavus, millest siin veidi puudust tunnen, oli seal olemas. Imelik oli vaid see, et Singapuri enda kunstnikke ei olnud seal peaaegu üldse esindatud. Toomas rääkis, et loovat mõtlemist siin koolides ei arendata, sest seda pole valitsusele vaja. Faktid, ainult faktid!! Kõik "arendajad" on sisse toodud, ajutiselt siin töötavad välismaalased. Veidi kurb. 

Mahajäetud majad Taiwanis:

Imeilus:

Kui päeva viimase templini, mis oli hiina oma, jõudsin, siis see oli juba suletud. Ainult katustest sain pilti teha:

Õhtu lõppes Toomase, Karishma ja teiste nende sõprade-tuttavatega õhtust süües. Maailm on ikka toredaid inimesi täis. 

Rohkem ebamugavaid valikuid, Saara. Mugavus sulle õnne ei too. 

No comments: