Wednesday, June 13, 2018

Pehme algus Madeiral

Eile ärkasime Madeiral, kaunil-kaunil saarel keset Atlandi ookeani. Madeira kuulub Portugalile ja siin elab umbes 270 tuhat inimest sellel 741 ruutkilomeetril, mille vulkaan kunagi ammu välja purskas. Valisimegi Madeira osaliselt selle pärast, et see on vulkaaniline saar nagu on Havai saared ja loodame nädalaga veidi samasuguseid kogemusi leida kui Havail.

Juba hommik algas hästi, ärkasime küll vihmaga, kuid vaade oli maailmaklassist:

Hommikul kohe istusin ja tundsin, et elu annab mulle tõesti kõik, mida palun ja vajan ja et kõik on võimalik. No mida muud saaks ka sellise vaatega mõelda... Ärgem unustagem uhket villat, Mini Cooperit ja Mu Oma Isikikku Kuningat villas pikutamas.

Olime teinud õige otsuse eelmisel päeval poest läbi käia, sest uimerdasime hommikul kaua. Sõime müslit, nautisime vaadet, surfasime internetis, puhkasime. Unevõlg polnud kustutatud, magasime suurest erutusest vaid 6,5 tundi. Otsustasime, et teeme pehme alguse ja et ei hakka midagi suurt ja pingutustnõudvat ette võtma, vaid sõidame niisama autoga ringi.

See oli õige otsus, sest siin ikka on, mida vaadata. Need mäed... Madeira kõrgeim tipp on 1862 meetrit ja madalaim muidugi merepind. Lisaks palju-palju merd... Väga ilus kontrastiderohke saar.

Lõunaks läksime restorani ja võtsime kolmekäigulise päevapakkumise. Porto flashback. Hehe, no kes paneks veel taldrikule korraga nii riisi kui kartuli? Eks ikka portugaallased.

Mini Cooperiga tiirutada meeldib Villele väga. Kuigi meid oli hoiatatud, et siin on liigelda päris raske, sest mägiteed on järsud ja kurvilised, ei arva Ville, et see mingi probleem oleks. Ta naudib seda keerutamist täiel rinnal. Mina ikka hoidsin alguses turvavööst kinni ja meenutasin talle kiiruspiiranguid, aga päeva peale rahunesin isegi.

Minu kuningas ja hobune:

Lisaks mägedele ja merele on Madeiral ka palju sisalikke. Neid on isegi rohkem kui kanu Kauail... No vaadake ise:

Mesinädalate auks pildistas Ville kaasteelisi:

Ja loomulikult märkasime me kohe ka hulgaliselt lilli... Floksid, roosid, karikakrad. Aiandussõbrale on Madeira küll sobiliku kliimaga koht.

Püüdsin pildile isegi Madeira lille ehk strelitsia. Selle lille pildiga suveniire müüakse igas kaupluses.

Niimoodi mööduski meie päev - sõites ja nautides, peatusi tehes. Ma rohkem ei kirjutagi, panen pilte. On siiski mesinädalad ja tahan võimalikult palju aega veeta Villele romantiliselt silma vaadates. :)

No comments: