Wednesday, July 1, 2015

Tempo

Tere kõigile kaunist Portost!

Otsustasime eile Villega, et hakkame nüüd puhkama. Reis on olnud päris intensiivne ja nüüd on aeg veidi vabamalt võtta. Veetsimegi hommiku pikalt meie kaunis 5. korruse hotellitoas ja alles enne lõunat võtsime suuna linna peale.

Mina kirjutasin muidugi hoolega blogi:


Linna saime metrooga. Enne rongi peale astumist oli muidugi veidi sekeldusi ka. Nimelt Porto metroosüsteem on ainuke, mis ei aktsepteeri välismaa pangakaarte. Minimaalne miinuspukt (aga teenitult, kas pole?) Portole. Lõpuks saime peenraha ja kaardikesed. Eks näis, kui mitu korda me nendega sõita saame.

Linnas jalutasime suhteliselt sihitult. Ilm oli veidi pilvine ka, aga ega see palju ei seganudki. Tavaline jaki ja teksapükste ilm vahelduseks.


Linnavalitsuse maja, saksa piffid ja kõige ilusam mees velvetpükstes:


Kuna meil Portugali kohta väikest taskuraamatut Eestist leida ei õnnestunud (nüüd kirun, et miks ma endale netist juba varem ei tellinud), siis võtsime suuna raamatupoe peale. Kuidagi salapärasel kombel jõudsime ka Porto ühe vaatamisväärsuse juurde - Lello raamatupood, mis on saanud Lonely Planeti poolt ka iluduselt maailma kolmanda raamatupoe tiitli. Uhke värk, eksole?



Käisime ka paaris kirikus sees. Nad on siin ikka päris katoliiklikud. Mulle meeldib, Villele mitte :D Kirikutes on hea püha tunne ja kuidagi puhastav ka.

Ville ütles, et nagu Okasroosike:


Mungakiriku sein oli väga kaunis:


Õhtuks olid mul ostetud piletid Casa da Musica kontserdile. Nad mängisid Arvo Pärti. Tegemist oli siis nelja kiilaneva saksofonistiga ja täiesti täis saaliga. Kontsert ise oli täitsa vinge, aeg-ajalt ehk liiga atonaalne minu (ja kindlasti ka Ville) maitse jaoks, aga huvitav sellegipoolest. Arvo Pärdi kaasmaalane on küll tore olla. Muusika liigutab südamepõhjani.

10-aastane hea akustika ja vinge väljanägemisega Casa da Musica:


Soe saal ja portugalikeelne kava, mida lugeda üritasime. Päris hiina keel ei see ole, saime nii mõnestki asjast aru :)



Õhtu lõppes tänavatel jalutamisega, nautisime linna ja mis seal salata, eksisime ära ka :D Leidsime aga ülimõnusa pitsakoha, kus toit oli super, Ville SuperBock õlu samuti ning mina proovisin esimest korda portveini. Päris magus on see ikka. Kojuminek kulges palju kergemalt igastahes :P

No comments: