Monday, July 6, 2015

Parem õudne lõpp kui lõputu õudus

Kui keegi mõtleb, et igav on lugeda, sest kõik läheb ainult hästi, siis nüüd on põnevuseotsijatel hea päev, sest meie eilne päev sakkis ikka täiega. No ikka täiesti täiega.

Esiteks, nagu arvata võib, ärkasime tuumapohmelliga. Selles meil ei ole paraku mitte kedagi süüdistada ka... :D Jah, praegu panen naerunäo siia, aga eile oleks küll nutta tahtnud. Ajasime end hommikul äratuskellaga üles, käisime kordamööda hommikust söömas ja hakkasime asju pakkima. Hommikusöögil pillasin suurest uimasusest ka croissantitaldriku maha, saiake ja mahl sinna otsa. Koristajale jälle vaeva juurde. Aga no mis sa teed. Sellest hoolimata olin viisakam, kui need lärmavad (ikka veel purjus) hispaanlased.

Kui asjad koos, sõime oma Vapianopleissis (üks ühele Porto Vapiano, päriselt ka) üle tee ja uimerdasime veel hotellis. Siis sõitsime lennujaama, et ilusa Porto tolm meie päevitanud jalgadelt minema pühkida.

Olime plaaninud, et jõuame oma järgmisse sihtpunkti Londonisse u kella üheksaks õhtul. Paar tundi lennujaama-asju ja hotelliteekonda ja kell 23 ilusti magama, et tore pühapäev Londonis veeta. Paraku asjad nii ei läinud. Kohe alguses nägime, et meie lend hilineb. Hilineb lausa 6 tundi. 6 tundi?!?! Keegi rääkis mingist streigist ja mingitest muudest asjadest, aga lõplik selgus jäigi saamata. Pärast Ryanair muidugi veenis, et tema süü ei ole. Mind ausaltöeldes ei huvita üldse, kelle süü oli, lihtsalt 6h lennujaamas veeta oma pohmelliga on surm. See sakkis ikka rämedalt.


Valuraviks saime 10-eurosed vautšerid Burger Kingi. Selleks ajaks ma olin juba nii pehme, et Ville ütles, et pildi pealkirjaks võiks "special girl" (taandarenguga neiu) olla.


Üritasime seal kuidagi oma aega veeta, vaatasime saateid ja aeglaselt-aeglaselt lähenevat lennuaega.
Bitch resting face:



Päikeseloojang veitsa lohutas. Lohutas ka see, et meil polnud nutvaid lapsi ja jätkulendu Londonist. Ja pole tööd hommikul kell üheksa. Ja tegelikult me oleme suhteliselt normaalsed mõlemad ja suudame ka vingumist veidi tagasi hoida. Ville küll, pean tunnistama, on selles palju osavam kui mina. :)


Selle ootamisega meie lõputu õudus kahjuks veel ei lõppenud. Lend kestis 2,5 tundi ja kui kella kolmeks oma pagasi kätte olime saanud, olime nagu laibad. Kiireid ronge öösel ei läinud, seega loksusime veel 1h25min Londoni kesklinna. Meie hotell paraku kesklinnas ei olnud, Londonis on majutus superkallis. Veel natuke bussiga loksumist ja kell 04.55 hommikul olimegi hotellis. See oli räige. See oli rõve, tõesti rõve. Kõige jubedam päev (loodetavasti) selle reisi jooksul. Saime ühelt kiilakalt mustanahaliselt mehelt uksekaardi ja vajusime kohe unne.

Aga oleks alati võinud ka hullemini minna. Me oleme terved, meie asjad on alles ja kõik on korras. Kahetsemisel pole mõtet.

Teeme parem kokkuvõtte Portost.

Nagu arvata võite, soovitan Portot väga. Porto on valitud ka Euroopa Parimaks Turismisihtkohaks aastatel 2012 ja 2014. Mõistan valikut.

Plussid:
1. Hea kliima. No soojamaareisidel peab kliima ikka esimene pluss olema, muidu võiks ka Põhjanabale minna (kunagi kindlasti lähengi). See 23 kraadi, hea mereõhk ja paras niiskus on.. paras. Hea. Soovitan.
2. Ilus linn. Egiptuses on ka hea kliima, aga sellist kultuuri seal ei näe. Sillad, majad, Portugali keel, kunst, muusika, väga vinge arhitektuur. Kirikud ka! ;)
Mitu silda pildilt leiad?


3. Hinnad on odavad. Öö nelja tärni hotellis maksis inimese kohta alla 20 euro, pudeli veini saab poest 1-2 euroga, odavaid lõunavõimalusi on piisavalt (kes luksust tahab, siis ka kalleid kindlasti), piletid turismiatraktsioonidele maksavad 0.5 - 3.5 eurot. Sobib ideaalselt nii noortele kui vanadele.
4. Inimesed on ülisõbralikud. Inglise keel on rahuldaval tasemel, kuigi nad ise arvavad millegi pärast, et nad oskavad keelt ainult "just a little". Meid aidati nii palju, nii siis, kui teed küsisime, kui hotellis ja restodes. Väga väga soe tunne jäi kõikidest portugaallastest.
5. Linnas on palju avarust ja tempo on rahulik. On rohelust ja ookean. Suvepuhkuseks nii hea koht.


Miinuseid?
1. Sularahaga toimetamine. Otsitud miinus? No ei tea, mulle ei meeldi :) Kui ma kaardiga maksta ei saa, siis tuleb mulle automaatselt tunne, et saan petta. No olgu, ilmselt minu oma kiiks, aga tegelikult on ka ebamugav kogu aeg sularaha kaasas kanda. Maksma peab sularahas siis üldiselt, kui arve on alla 10 euri ja ka metroos ja muidugi mõnedes restodes.
2. Portos haises aeg-ajalt. See oli selline niiske väljaheitelõhn. Ei olnud kõige meeldivam, aga õnneks ei haisenud ka kogu aeg.

Rohkem miinuseid öelda ei oska. Soovitan kõigile Portosse minna. Lihtsalt, et aeg korraks maha võtta ja veidi hingata. Nädalast täiesti piisab, ka 4-5 päevast ilmselt. Pärast Ryanairi lendude avamist on turistide arv Portos tõusnud ka. Seega tõuseb ka teenuste kvaliteet ja kättesaadavus. Kõik on hea. Eestlased Portosse!


Lõppu mõned naljakad pildid ka siis, nagu ikka.
Kes see normaalne inimene paneb jalgratastele kiirusemõõtja keset kitsaid vanalinnatänavaid?


Ja kes see normaalne uuesti kommunistiks hakkas?


Ja kõige lõppu üks ulakam pilt kirikuseinalt (jah, võite selle ulakuse ise juurde mõelda ;) )


Siin Londonis on, muide, internet sama aeglane kui Myanmaris. Ja see juba ütleb midagi. Homme kõigest lähemalt!

No comments: