Sunday, June 28, 2015

Planeerimine ja loodus

Eile hommikul mõtlesime, et tõuseme hästi vara ja läheme rendime auto, et Milanost välja sõita. Õppetund number üks: tee alati auto rentimiseks broneering!!! Kunagi ma arvasin, et mida vähem reisi planeerid, seda lõdvemalt saad võtta ja seda vähem stressi on. Järjest enam tunnen, et tegelikult on vastupidi. Kui me oleksime teinud auto rentimiseks varasemalt interneti kaudu broneeringu, siis me ei oleks pidanud otsima Central Stationes pool tundi autorendikohta, poleks pidanud ootama 20 min järjekorras, et kuulda, et neil autosid ei ole, poleks pidanud käima läbi veel 3 kohta Keskjaama lähedal ja kulutama veel tunni auto otsimiseks, poleks pidanud sõitma Linate lennujaama ja ootama seal veel tunni autojärjekorras ja poleks pidanud maksma suuremat hinda auto eest. Üha enam taipan, et mida planeeritum reis on, seda huvitavam. See ei tähenda, et ei võiks olla paindlik, me oleks ilma autota ka toreda päeva veetnud, aga oleme tänulikud, et me selle auto ikkagi saime, sest teine päev oli 3 korda ilusam kui esimene.

Itaalias on kõik hiiglaslik peale espressotasside:


Niisiis. Alustasime sõitu Como järve juurde. Selle 50 km läbimiseks läks 1,5 tundi. Liikluskorraldus on siin veitsa imelik ja kahjuks polnud meil oidu, et kiirteele minna :D Õnneks Ville on Tallinnas püsirullnokkija, tal ei olnud oma tuututamisega ka siin probleeme (okei, 2 korda tuututas kogu päeva jooksul :).


Meie väike ja supermõnus Fiat Panda, suurema autoga oleks ausaltöeldes olnudki raske seal mägedes liigelda:



Milanost välja saada oli imeline. Kui ma peaks valima esimese ja teise päeva vahel, siis valiks kindlalt teise. Isegi kogu Duomo oma hiilgusega ei ületa neid mägesid ka kauneid vaateid. See oli lihtsalt imeline. Soovitan soojalt. Ideaalse puhkuseplaani saaks kindlalt siis, kui sõita lennukiga Milanosse, rentida kohe auto ja põgeneda linnast.


No vaadake näiteks seda:



Käisime Como järves ujumas ka, vesi oli nii hea jahutus selle 34 kraadi peale.


Edasi sõitsime Bellagio külla, kus sõime ka mõnusa lõuna. Kogu see värk oli nagu filmist, tõesõna. Nüüd ma alles mõistan, miks inimesed itaaliasse puhkama tulevad. Söök oli ka hea, Ville oma vähemalt. :P Pasta pestoga maitses imehästi.



Edasi suundusime kõige ilusamaid teid pidi Milanosse tagasi. Olime mägedes veetnud umbes 8 tundi. Loodus andis nii palju energiat juurde. Ja see lõhn! Parem kui Milano mustad tänavad igastahes.


Õhtuks olime väsinud. Puhkasime ja sõime. Ei jõudnud isegi blogi kirjutada. Nüüd siis :)

No comments: