Saturday, November 1, 2014

Uued seiklused!

Minu reisiblogi ei jäänudki ühe-reisi-blogiks. : )

Tere tulemast!

Pöörata tähelepanu kellaajale
Saabusin täna Londonisse nädalavahetust veetma. Hommik algas kell 3.15, kui ärgata tuli. Õnneks õnnestus. Seejärel Joensuu-Helsinki ja Helsinki-Heathrow ja kohal ma olingi.

Heathrowst, maailma suurimast lennujaamast, võtsin rongi Londoni keskusesse. Metroos lõhnas niiske pesupulbrise pesu järele. Kusjuures täpselt selle lõhnaga ma Londonit alati ette kujutanud olengi. Ja see ei ole üldse paha lõhn. Õnneks paistis ka päike. Ja kui soe siin on! 23 kraadi, täiesti T-särgi ilm. Novembris. Mida mul veel tahta? Hea, et ka õhemaid riideid kaasa sai võetud.

Ööbin A. juures. Esialgu oli plaanis hotelli minna, aga A. pakkus lahkelt oma nädal aega tühjana seisvat korterit mulle, seega tundsin, et oleksin justkui kingituse saanud. Nad ise on mõlemad üldsegi ära reisil. Vastutasuks küsis A., et tooksin Soomest muumitassi, porovorsti ja Angry Birdsi komme. Sai tehtud.

1 võileib, 2 salatit
Kuna mul nälg näpistas kohe eriti jubedalt, siis pärast asjade lahtipakkimist läksin kohe toidujahile. Kohalikust restoranist sain võileiba ja salatit. Ja jäävett. Kõige parem oli jäävesi. Et üldist halba maiku alla loputada, võtsin ka šokolaadi-vaarika tarti ja kodutehtud limonaadi peale. No veidi aitas. Veidi.



Magustoit

Edasi läksin siis kohe turistikatele. Trafalgar Square kui põhikoht oli inimesi puupüsti täis. Päris kõigutav arvestades asjaolu, et elan mõnetuhandelises Karjala väikelinnas, kus kõik teavad kõiki. London on vabastav. Kõigil on suva. Kõigil on absoluutselt suva. Pole vaja midagi näidata või millegi nimel pingutada. Oled nii nagu oled - üks rahvamassist.

Trafalgar Square 
Vaated
Georg IV ja tuvi

National Gallery
Käisin National Gallerys. Kui ilus! Kultuuripuudusest sain küll üle. Ja Treffneri kunstiajaloo tuupimisest on ikka midagi kasu ka. Võtsin veel Audio Guide-i, mis oli väga hea valik. Nad rääkisid valitud piltidest 3-4 minutit igaühest. Autorist, maalist, kujunditest, tagamõtetest. Nii huvitav! No reaalselt, kõigile soovitaks. Ka täiesti võhikutele (nagu mina). Alguses mõtlesin, et kuulan kõik pildid ära, aga kui tunni aja pärast u 10% kuulatud sai, siis ma otsustasin ümber.

Kaksikud kopeerivad van Goghi
Meenutades Chicagot

Päris kõrge, või mis?
Edasi hakkas juba õhtupoolik kätte jõudma. Mõtlesin, et lähen vaatan siis ka selle London Eye ära. Parim mõte üldse. Ma sain oma Fast Ticketiga (mis maksis alla 30% rohkem) 10 minutiga rattale ja just päikeseloojanguajaks. Parim kogemus tänases päevas. Ma saan täiesti aru, miks raamatud kirjutavad, et see must see on. Vaade ja kogemus on parimad.
Tegelt ma kartsin rämedalt kõrgust ka
Love More
See ongi vä? :D
Pärast jalutasin mõnusalt mööda Thamesi ja astusin kiirsöögikohta ka sisse, et ehtne Fish&Chips kogemus saada. Noh ütleme nii, et see oleks võinud ka olemata olla...

Siis juba võtsin suuna tagasi "kodu" poole, kuna päris pikalt on üleval oldud. Enne veel tuli mul ka geniaalne mõte osta pistikukonvertereid, sest UK ikka päris Euroopa just ei ole :D Ja ei saanud käimata jätta ka 5-korruselises HjaM-is, kust ühe klassikalise pintsaku endale koju tõin. 


Lõpetuseks pilt London Eyelt

Selline päev siis. Eufooria. Mis võib olla ka väsimusest : )