Tuesday, October 31, 2017

Pildikesi Malmöst

Enne veel kui läheme oma selle aasta viimasele reisile (juba homme!!!), tahan jagada paari pilti Malmöst, Rootsi suuruselt kolmandast linnast. Kuna käisin (vabatahtliku)töö reisil, siis ma kogu reisi ei kajasta, aga et Malmö on nii armas linnake, siis mõned pildid ikka panen. Ehk annab kellelegi inspiratsiooni ka veidi lähemat Euroopat külastada. :)

Malmö asub pikliku Rootsi lõunaosas, väga lähedal Kopenhaagenile. Eestist ongi Malmösse kõige parem minna nii, et lennata Taani pealinna ja sealt pooletunnise rongitee kauguselt leiabki Malmö oma nunnu rootsipärase arhitektuuri ja 300 000 elanikuga.

Malmö vanalinn on väga kaunis, leidub nii vanu 15. sajandi ehitisi kui uusi maju eelmisest sajandist.

Vanalinna kõrval on armas väike pargike, kus kõige ilusamat sügiseset loodust nautida. :)

Vaateaknad on täis parimat disaini, vahel ka kõrgeid lagesid ja hulgaliselt saiakesi. Aga disaini ehk siiski kõige rohkem:

15. sajandist pärit Püha Peetruse kirik on hiiglama suur ja uhke:

Vanas stiilis väiksemad majad ehk aga veelgi uhkemad...

Vanalinnast välja jääb aga hoopis uus maailm moodsate ehitiste, ülikooli, muuseumite ja suurel hulgal tarkade inimestega. Moodne ja stiilne Malmö. Seda uurin kindlasti järgmine kord edasi:

Ja järgmine kord külastan uuesti ka ime-ime-imehea söögiga Namu restorani. No tõesti, üks suurimaid toiduelamusi mu elus vist üldse siiamaani. Soovitan sajaga!!!

Selline väike kõrvalpõige siis meie naaberriiki Rootsi. Kuigi käin Soomes tihti ja mõtlesin, et mis seal Rootsiski nii väga uut on, siis tegelikult pakkus Rootsi ikka hoopis teistmoodi olemist ja tunnet - kuidagi vanem ja mõnusam ja ägedam. Täitsa selline, kuhu võiks vabalt tagasi minna. Ja olen kindel, et lähengi.

Homseni! :)

2 comments:

kristi said...

Nii armsad fotod. Ma ei tea, kas see on mingi astridlindgrenlik nostalgia, aga isegi Rootsi suurlinnad (sh Malmö) on nagu nukulinnad. Raske seletada :D
Igaljuhul ägedat reisi, jään muljeid ootama!

Saara said...

Oo, aitäh Lindgreni meelde tuletamast! Ma pole ammu selle peale mõelnud. Rootsi-tunne sai kohe uue varjundi. :)