Sunday, January 8, 2017

2016 ja spa ja plaanid

Enne, kui ma vanast aastast kokkuvõtte teen ja uue aasta plaanidest kirjutan, tahan jagada ühte hotelli- ja spakogemust. Mõtlesin siin tegelikult, et ei tea, kas teid, lugejaid, üldse huvitaksid meie oma Maarjamaa erinevate hotellide, looduskäikude ja spade arvustused? Samas kuna nii mõnigi sõber on öelnud, et huvitaksid ikka, siis ma sellest ka kirjutan. Eks reisimine ja uute kogemuste saamine ole seegi :)

Tegime endale Villega puhkusekingituse, kui Tartus mu perel külas käisime - ööbisime Dorpat Spas. Miks just Dorpat? Tegelikult tahtsin kangesti minna sinna Lõunaka juurde uude spasse, aga kujutate ette või mitte, 25. detsembriks olid KÕIK toad broneeritud. Uskumatu. Surfasin siis muudkui booking.com-is ja isegi airbnb.com-is ringi ja võtsingi üsna esimese ettejuhtuva - Dorpat Spa. Hotelli nimi on tegelikult Dorpat Conference Hotel, sellel on kolm tärni ja see asub kesklinnas.

Nad ise kirjeldavad ennast booking.com-is nii: "Tartu hotell Dorpat Conference asub Emajõe ääres ning pakub kaabeletelevisiooni ja tasuta WiFi-ühendusega tube. Kohapeal on ka tervisekeskus." Bookingu hinne kümnest on 8,5. Tube on kahte eri sorti ja valida saab kas standardi või äriklassi toa vahel. Viimase erinevus tavalisest seisneb vist ainult selles, et sul on jõevaade. Kuna Ville ei ole Emajõge näinud neid tuhandeid kordi, mis mina, siis võtsin meile ikkagi vaatega toa. Ega igapäev Emajõge ei näe. :D

Jõudsime hotelli üsna hilja, kui õigesti mäletan, siis kella 2-3 ajal. Tuba oli veidi külm :/ Osaliselt on see arusaadav, sest seal oli tõesti suur aken, aga radikas oli samuti poole peale keeratud. Oleksin väga õnnelik olnud, kui nad oleks külaliste jaoks toa sooja pannud. Aga mida iganes, vähemalt oli 6. korruse vaade päris ilus (linnatuled siis, turuplatsist soovitasin Villel mööda vaadata).

Voodi oli okei, parajalt lai ja õnneks varustatud 2 eraldi tekiga. Samuti pakuti meile reklaamitud kaabeltelevisiooni, selle suurepärase võimaluse jätsime siiski kasutamata. Mul on vist arvutiekraan ka suurem kui see telekas seal. Samas väga hea nipp telekavaatamise vähendamiseks maailmas. Rohelise elu propageerine on alati suureks plussiks!

WC-s ei olnud põrandakütet ja see on meie kliimas miinuseks. Vannitoa disain mulle meeldis, rätikud olid ka olemas. Ville, tõsi küll, ei olnud disainist kohe üldse mitte vaimustuses. Ütles, et talle meenutab see pigem mingit nõuka-aegset peldikut. Võta siis kinni...

Hambaharju, -pastat, šampoonipudelikesi nad ei pakkunud, seinal olid siiski kaks universaalset pesuvahendit. Lihtne elu, seep on seep.

Vee eest küsisid nad samuti raha ja mitte vähe:

Riinale olen puhtuse eest tänulik, ühtegi halba sõna pole öelda. Okei, see nimi ei ole tegelt Riina, aga ma ei suutnud paremat välja lugeda:

Hommikusööki pakuti kella kuuest kuni kümneni. Väga ebamugav, kui alles pool kolm magama saad. Nädalavahetusel oli söögiaeg 7-11 vist, aga vaatamata sellele, et 26.12 on punane püha, et teinud hotell erandit. Jep, see oli ööbimise 2. suurem miinus (põrandaküte oli esimene ja jahe tuba saab kolmanda koha).

Hommikusöögisaal oli väga kaunis. Söök ise aga keskpärane - valikut oli, söönuks sai, midagi erilist meelde ei jäänud. Aasia viietärnikate hommikusööke mäletan näiteks ka aasta hiljem.

Ilusad müslikotid ja hommikusöögi jaoks liialt magusad koogitükid:

Pärast hommikusööki oli meil tegelikult plaanis unevõlga kustutada, aga ma ei saanud võitu kiusatusest proovida ka nende spa-poolt. Dorpat Spa on, nagu mulle registratuuris öeldi, päevaspa. See tähendab, et mingit ujulat ega saunasid ei ole. Seal on näohoolitsused, massaaž, küünetehnikud ja kõik sarnane. Hotellikülastajad saavad protseduuridelt -10% (muide, kes ujuda tahab, siis lähedal asuva Aura veekeskuse pilet on mäletamistmööda külastajatele tasuta). Mina siis helistasin pärast hommikusööki ja küsisin, et kas massaaži saab. "Kui te viie minutiga siin olete, siis pooleks tunniks saab." Mõeldud-tehtud. Oli mõnus. Rahulik muusika, puhas tuba. Taaskord, ei midagi erilist, aga mõnus ikka. Olin rahul. Isegi massööri pikad küüned kannatasin ära ;)

Kokkuvõtteks võib öelda, et täitsa okei oli. Kui vaja oleks, võiksin veel käia. Kui saaks, prooviksin midagi uut. Nii lihtne ongi.

See oli siis reisilõpp minu 2016. aastale. Olen aastaga päris rahul: tegin 4 reisi nagu plaanis oli, külastasin 6 riiki (Malaisia, Vietnam, Kambodža, Hispaania, Šveits, Saksamaa) millest 3 olid täitsa uued mu jaoks. Veetsin reisides umbes 5 nädalat. Seda, kui palju raha kulus, ei hakka ma isegi kokku arvutama. Ma pakun, et umbes 2 tuhat, vb ka veidi enam. Ma peaks ikka seda excelit korralikumalt täitma... Reisisin Villega, emaga, Kristiga ja üksi.

Kõige meeldejäävamad hetked on kindlasti Villega mopoga läbi džungli sõitmine selles mõnusas niiskes lõhnas, mootorpaadiga saaremägede vahel kihutamine, ahvibeebid, Kuala Lumpuri kaubamajad, kodune tunne Saigoni pitsabaaris ja need lõputud mootorrattad tänavatel, kogu prügi Kambodžas, Khmeri rahvustants, kõik templid Siem Reapis, piiritajad ja õhtutaevas basseini kohal, emaga reisimise plussid ja miinused, Kataloonia kunst, Sitgesi rand, Sagrada Familia ja see uskumatu tunne, mida seal tundsin, kõige südamlikum Triin ilusas Zürichis, lehmakelladega lehmad ja mäed-mäed-mäed, Coldplay kontsert keset vihma, hipitunne Berliinis, Viini Filarmoonikud, jutuajamised Kristiga kohvikus ja tänaval ja metroos, kui väike on Tallinn lennukist vaadates, ääretu adrenaliin purilennukil, Kaidi ja Karpa ja Villega mööda Pärnu jõge liuglemine ja 1000 asja veel. Nii ilus aasta. Nii palju kogemusi! Aitäh Sulle, 2016!

2017 tuleb vähemalt sama äge! :) Jätkan selle 4-reisi-aastas plaaniga. Esimene reis on juba valmis! Saladuskatte all võin öelda, et kuulete sellest juba vähem, kui 10 päeva pärast. Ootan väga-väga. Ülejäänud 3 reisi on lahtised. Feissbuk pakkus paar päeva tagasi kaarti, millele märkida piirkonnad, mida külastanud olen. Kaardi järgi olen külastanud umbes 4.5% maailmast. Oh jeerum... No pikk tee on minna :) Tee on siiski väga põnev ja käin sellel rõõmuga. Tahan ka sel aastal reisida kohtadesse, mida varem külastanud ei ole.

Tänan kõiki lugejaid, kes aastal 2016 minuga olid ning kutsun Teid jälle kaasa virtuaalsetele reisidele, mida pakub reisikorraldaja 2017. Seniks olge mõnusad ja peatse kohtumiseni!

Kallid,

Saara

4 comments:

kristi said...

Nii vahva reisiaasta :) oleks küll põnev kuulda Eesti spaade ja kohtade muljeid. Muide Tartus ju Dorpatist uuemad 2 spaa-hotelli avatud: Lydia ja V-Spa, viimane avatigi nüüd detsembris vist.

Saara said...

Tänks! :) järgmine kord kindlasti uurin neid ka, siis on lausa kergem Tartusse ka tulla!

Saskia said...

SUUR TÄNU JAGAMAST! Oled mõnus reisikaaslane, ka virtuaalselt! (Kuigi võiks ka midagi reaalselt plaani võtta - nädalavahetus Peterburis või Moskvas või mujal Euroopas...)

Kallid ja mõnusat uut reisi teile Villega!

P.S Arvan, et nimi sedelil oli RIMMA (meie kandis levinum kui muidu ;))

Saara said...

Aitäh, Saskia! Lõpuks ometi keegi, kes minuga Peterburi tahab minna :D Kuule väga hea, hakkaks äkki planeerima?
Ja see Rimma... no ei tulnud selle peale. Samas, kui sa "meie kandis" ütled, siis kõlab isegi loogiliselt. Kallid!