Thursday, September 27, 2012

Vihm, (vanad) hooned ja korduma kippuvad küsimused

Isegi vihmase ilmaga
Kopenhaagenis sajab. Kogu aeg. See mind tegelikult üldse ei häirigi, hea vaheldus igikestvale päikesepaistele. Jalutasime Meeliga täna kokku umbes 25 km maha. Äge, mis? Nii võib veel kõik ameerikas teenitud kalorid maha kulutada, pean ettevaatlik olema, muidu polegi midagi koju viia.
Uues raamatukogus
Hommikul, kui Meeli kooli läks (ta õpib siin geenitehnoloogia magistrantuuris), jäin koju ning hiljem läksin ise linna uurima. Kasutasin isegi vihmakeepi, seda sama, mis näeb natuke kondoomi moodi välja. Vähemalt töötas esimesed 3 tundi. Hiljem olin juba nii vettinud, et mul oli ükskõik. Samas ei ole see vihm ka lauspadukas, kuidagi vaikselt sajab siin. Mõnus. Üldiselt oli väga tore päev vihmast hoolimata. Meeli ühines minuga hiljem, vaatasime turistikad üle, käisime linna peal ringi. Kui lõpuks koju jõudsime, siis andsid jalad ikka tunda ka. Taaskord - rohkem pilte, vähem möla.

Peaaegu nagu Vogue


Hobune katusel!
Kopenhaagenis on hulgaliselt vanu hooneid, uusi muidugi ka, aga just vanadele mõtlesin täna palju. Ameerikast tulles oskan seda palju rohkem hinnata. Üldse oskavad inimesed kõike rohkem hinnata, kui natuke ringi reisivad. Seega sõbrad - (: Kirjutan sellest lähipäevil suurema sütituskõne ka.





Üks seitsmest merineitsist
Aga nüüd saan keskenduda ka korduma kippuvatele küsimustele. Need on küsimused, mida minult sagedamini küsitud on. Ja kuna eestlased on nii kartlik rahvas ja võltsviisakuse varjus jätavad tihti asju küsimata, siis ütlen kõik juba ette ära, et inimesed niisama mõtlema ei peaks. Olen juba pikka aega tahtnud nendest kirjutada, aga nüüd teen ma selle tüki ära. Vabandan juba ette aususe pärast, kui mõni inimene tunneb ennast kuidagi ebamugavalt. Samas usun ise siiralt, et aususe pärast kunagi vabandama ei peaks. Niisiis:
1. Kust sa raha said, et niimoodi reisida?
Esiteks, lennupiletid sain väga soodsalt. Sellisest imehinnast nagu 575 eurot kõikide piltetite peale kokku pole keegi varem kuulnud. No ma ei saanud ju seda Estraveli pakkumist lihtsalt sinna jätta. Loomulikult ostsin need, see on tõesti supersoodne.
Teiseks, CouchSurfingut tehes hotellide peale raha ei kulu, raha kulub vaid söögile ja transpordile ning muidugi kulutasin osa ostetud kraamile. Kokku oli mul umbes 1000 eurot, sellega saab 7 nädalat elatud küll. Isegi natuke vähemaga saab, rohkem on alati parem muidugi. Ja 1000 eurot ma kogusin, ausalt öeldes ma isegi ei tea, kuidas mul õnnestus see summa poole kohaga töötades kokku saada, aga näete, elu mängis välja.
2. Kas CouchSurfingu hostid eeldavad, et sa magad nendega või midagi?
Mul on kahju, et ma pean selle küsimuse siia panema, aga palju inimesi mõtleb nii. Sellele on ainult üks kindel vastus: EI, püha müristus küll. Nagu ma juba enne mainisin, siis CouchSurfing pole mingi dating-site. Ja kui keegi on, kes midagi sellist mõtleb, siis ta saab koheselt negatiivse iseloomustuse ning keegi temaga enam ühendust ei võta või ta profiil üldse kustutatakse. Minuga ei juhtunud mitte midagi halba, ma ütlen teile lõpliku kindlusega.
3. Kas on juhtunud midagi muud negatiivset, millest sa siia blogisse kirjutanud ei ole?
Põhimõtteliselt usun, et maailm on vaid vaatepunkti küsimus. Muidugi on olnud ebamugavaid hetki, näiteks nagu mu suurte kottide ühest linna otsast teise kandmine ja meeletu kuumus New Yorkis või hirmutav jahedus Sekvoiapargis, aga need on nii väiksed asjad ja mina tagantjärele kunagi negatiivsetele asjadele ei mõtle. Jätan positiivsed meelde, tahan oma elu ainult rõõmsate mälestustega täita. Rõõmsate ja/või naljakatega. Ja selle kategooria alla mahuvad tegelikult peaaegu kõik mu mälestused.
4. Miks sa üksinda reisid?
Esiteks polnud mul kedagi kaasa võtta ning teiseks armastan üksindust (ja mitte üksildust, eksole).
5. Kas sa ei karda, et koolis probleeme tuleb, sest loengutes ei käi?
Ei karda. Võiksin siia sada näidet tuua nii minu kui teiste kogemustest, aga kokkuvõtteks jääb ikka sama lause: usun, et saan hakkama. Eks siis näis (:

Väike naljapilt ka

2 comments:

Piret Karro said...

SAARA!!!
(hüüda nagu "hurraa!")

Saara said...

Aww, Piret, nii nunnu :D