Wednesday, August 29, 2012

Ameerikalik

Nii, nüüd olen ma siin, selle kõige tavalisema elu sees, mida ma nii väga armastan. Ma õpin inimestelt endilt, nende kommetest, rääkimismaneerist, nende unistustest. Ja praegu ma elan seda ameerika unistust, millest nii palju kirjutatud on.

Tahad ostame selle maja, kallis?
Susan ja Bruce elavad väga kenas piirkonnas, lapsed käivad küll riigikoolis, aga see on ka parim riigikool Los Angeleses. Maja on suur, siin on 4 magamistuba ja 3 vannituba, isegi 2 elutuba. Neil on koer, väike kolmekuune mops. Susan töötab osalise tööajaga haiglas õena ja Bruce teeb midagi tehnilist firmas, mis varustab elektriga kogu LA linna. Nende sissetulek on üle keskmise, aga nad ei pea ennast väga rikkaks. Lapsed on targad, neil läheb koolis hästi ja vanemad töötavad selle nimel, et nad igati korraliku hariduse saaksid. Neil on 2 ilusat autot ning sel suvel käisid nad Floridas puhkamas. Väga mugav, väga ilus ja väga lihtne. Nende elu on väga lihtne.

Täna on õhtusöögiks mehhiko toit
Täna käisime Brucega paar tundi matkamas, ronisime mäe otsa ja tagasi. Olin nagu ehtne ameeriklane kunagi: must nokats, päikeseprillid, lühikesed püksid ja tennised. Kuigi väljas oli üsna palav - 33 umbes, see tegelikult väga ei häirinudki, sest siin ei ole nii niiske kui New Yorkis. Ausalt öeldes on siin isegi minu meelest väga mõnus kliima, kuigi ma tavaliselt armastan kõige rohkem sügist, mil on vaid 15 kraadi ja päikese kaldenurk on veidike külm.

Bruce maopeletustokiga
Ma pean tunnistama, et kõik oleks teisiti, kui mul ei oleks Eestis tööd ja ma ei oleks juba väga palju vaeva näinud oma õpingutega. Kui ma oleks siia tulnud 4 aastat tagasi, kohe pärast keskkooli, siis ma oleks arvatavasti siia jäänudki. Miks? Sest siin on nii lihtne. Eestis on meil pidevalt see must lagi pea kohal, miski justkui rõhub ja paneb muretsema ja tundma, et maailm on nii raske, nii raske. Siin seda tunnet ei ole, kujutate ette? Ma arvan, et te ei kujuta. Ehk vaid need, kes siin olnud on. Elu on lihtne, palk on hea, keskkond rõõmus ja ainsaks küsimuseks jääb, et kas osta punane või must kleit. Parem juba mõlemad.

Võrkpallivõistlused

3 comments:

Saskia said...

Mõne aja pärast hakkaksid sa seda musta lage igatsema ja mõtleksid, et ehk annab ikkagi valgeks värvida... Ja Sa tuleksid tagasi ;)
Koos kleitidega:)

Saara said...

:) Arvatavasti on sul õigus, Saskia!
Ilmselt sa tead, millest räägid :D

Btw, Susan saadab sulle ühe kleidi ja mul on kastidega riideid Timile, aga ma ei saa kindlasti neid kõiki kaasa võtta. Võtan ainult oma lemmikud - ruudulised pluusid ;)

Saskia said...

:)